dijous, 7 de març del 2013

Reinauguració del Teatre "Capitolio" de Godella


El "Capitolio" (foto: pakiu)

      El passat dissabte, dia 2 de març, a les 20,30 hores, va tenir lloc la que supose haurà estat la tercera inauguració d'un lloc emblemàtic del meu poble. El Teatre "Capitolio", que va ser el cine de la nostra infantesa, on anàvem  molts dissabtes, i també entre setmana a veure dues pel·lícules (en sessió continua), que moltes vegades, quan ens agradaven i l'aposentador no ens enxampava, solíem repetir. També és el lloc on el 15 d'agost del 2010, vaig presentar el meu llibre "L'espill de l'orb", una data inoblidable, amb el recital dels meus poemes, i la presentació de Vicent Alonso.

      Doncs bé, aquell acte de la presentació va estar dels darrers que es celebraren, abans de escometre la reforma del teatre, que s'ha perllongat durant més de dos anys, per causa de que la subvenció, que havia estat aprovada per Conselleria, va sofrir les conseqüències directes de l'efecte de la tisora, que als darrers temps està causant greus estralls.

Cartell de la representació
 
     Ara el nostre emblemàtic teatre torna, amb una prova de foc per a contrastar la important reforma de la que ha estat objecte, que si bé no es veu en una primera ullada, és molt important per a representar espectacles d'aquesta categoria. Perquè es va representar a Godella, per primera vegada en la història més recent, una òpera. El "Nabucco" de Giuseppe Verdi, que van posar en escena els solistes i cors de la companyia internacional OPERA 2001, amb l'acompanyament de l'Orquestra Simfònica de Pleven (Bulgària) dirigida per Martin Mázik, amb la direcció escènica de Roberta Mattelli, segons posava al cartell, però que va ser exercida, segons la crònica oficial, per Luis Miguel Lainz.

Òpera "Nabucco" de Verdi (foto de Google)
         
      L'espectacle va estar tot un èxit, amb el cartell de "No hi ha entrades", i pròximament podreu llegir la meua crònica que es publicarà a la secció "Al Sud del Gran Riu...", de la revista digital "LO CÀNTICH". Ací podeu fer un tast de la seua qualitat. Com ara, el final del primer acte:


 

        I també el famós el cor dels esclaus:


       La inauguració es va veure envoltada per la polèmica, com està passant darrerament en alguns actes culturals (només cal recordar el I Festival GOde Poesia). El divendres, dia d'abans de la inauguració, em va sorprendre trobar-me a la bústia una carta de l'alcalde, en la que manifestava textualment (remarcat amb negretes): "...han permés que l'òpera no li coste ni un sol euro a les arques de l'Ajuntament." Referint-se a la bona gestió del personal del departament de Cultura, amb el regidor al capdavant. Tanmateix, el mateix dissabte va haver-hi una convocatòria per a fer una concentració de protesta a les portes del teatre.
 
Convocatòria de la concentració (foto meua)
      En arribar a les portes del "Capitolio" ens trobàrem amb un grup de persones (que tenen tot el meu respecte) amb unes pancartes on es podia llegir: "No al gasto fastuoso", "Cultura per a tots", "Cultura del poble", unes consignes que faig meues, i que sempre han estat entre les meues principals reivindicacions en Cultura, però pense que, si és veritat el que diu l'alcalde a la carta oberta, (i és difícil dubtar que no siga així, amb el control de l'oposició...) aquesta concentració estava una mica fora de lloc, i si bé és veritat que moltes famílies del poble no poden permetre's aquesta dispesa, també és cert que les entrades per veure un partit de "Champions" o una correguda de bous (que és festa nacional) són molt més cares, i que el nostre poble (melòman per excel·lència) es mereixia una representació d'aquesta categoria, malgrat els temps que corren.

Concentració enfront del "Capitolio" (foto:Andreu)
 ***

PRÒXIMAMENT:


Les "faixetes" originals de rnbonet
***

1 comentari:

  1. Quan les persones opinen de manera objetiva i desinteressadament, la similitud de qualsevol crònica és molt evident.
    És clar que vam estar tots dos al mateix teatre i espectacle.
    Ja informaràs de la publicació en "Lo Càntich".
    Salut

    ResponElimina