diumenge, 7 de novembre del 2010

Masoquistes?


"Dofí rient-se" (Imatge del Google)
Pensava en la iguana, un ésser estrany com havia dit l'escriptor Kirmen Uribe, però molt més rar era el dofí, que malgrat tots els ensurts i les humiliacions de part dels homes, encara continuava nedant al costat dels vaixells i participant als espectacles aberrants del circ... Que no seran masoquistes?

(Microconte que participa al "JOC DE LLETRES DE NADAL" proposat per "TUMATEIX LLIBRES").

1 comentari:

  1. El dofí és el ser més intel·ligent del planeta, però no té mans (ho diuen des de molts sectors de la que ha pres el discurs de l'amo, la ciència) la mala sort o el seu jo, que és l'altre i l'Altre és que ha trobat al seu camí a l'home, un depredador, un ésser amb mans i dit polze, ell segueix el seu desig, i viu menys de ben segur, però té païda la mort, però el poc que viu, de veritat viu, i viure no és temps, no és diners, no és poder, es desig, gaudi i amor, t'ho assegure. El dofí viu, no és masoquista Francesc.
    Amb açò no dic que davant d'una idea de barbàrie, de fam o de manca de llibertat, que en definitiva som nosaltres enfrontats a nosaltres, l'altre i l'Altre som nosaltres mateixos, calga agafar els canons. Però només contra eixes tres coses, cosa que no fa el dofí fins i tot, què sabrà que se'ns escapa?

    ResponElimina