dissabte, 1 de maig del 2010

Canal 9 ("nueve") guanyant audiència...



El que ens passa al País Valencià amb la televisió és per treure els canons...
El passat dimecres hi havia partit de semifinals de "Champions" entre el Barça i l'Inter de Milà (partit de tornada). Quan vaig arribar a casa em vaig trobar amb un correu electrònic d'ACPV que deia:

"TELEVISIÓ VALENCIANA AL·LEGA SER LA TITULAR EN EXCLUSIVA DELS DRETS D’EMISSIÓ DE LA CHAMPIONS LEAGUE PER AL TERRITORI VALENCIÀ, DRETS QUE HA ADQUIRIT A TRAVÉS DE LA FORTA.

EN VIRTUT D’AQUESTS DRETS TELEVISIÓ VALENCIANA IMPEDEIX L’EMISSIÓ AL PAÍS VALENCIÀ DE LA RETRANSMISSIÓ DEL PARTIT DE FUTBOL BARCELONA – INTER DE MILÀ AVUI A LES 20’30 H.

PER TANT AQUESTA NIT NO PODREM VEURE EL PARTIT PER TV3 AL PAÍS VALENCIÀ"

Efectivament, així va estar i vaig veure el partit per Canal 9 ("nueve"), que era l'únic que feia la retransmissió ací al País Valencià, malgrat que no era la meua intenció veure'l per aquest canal (de fet, fa molt de temps que no veig cap programa per Canal 9 -"nueve"-). Avui m'ha passat el mateix, i quan he arribat a casa després de passar el dia al xalet del meu amic Rafa, m'he trobat amb que el Vila-real-Barça, partit transcendental pel desenvolupament final de la Lliga, tampoc el podia veure per TV3... Avui no l'he vist a Canal 9 ("nueve"), perquè tenia també l'opció de la Sexta...

I ara faig una pregunta:

És l'única manera que han trobat els responsables de l'ens públic (Canal 9 -"nueve"- que paguem entre tots els contribuents) d'augmentar l'audiència?

No podrien (p.e.) millorar la qualitat dels programes?

Ho dic perquè és ben trist, que tinguem tan sols dues cadenes de televisió en la nostra llengua, i que ens censuren poder veure una d'elles per tal de que l'altra no tinga competència. Una cadena que duu emetent més de vint anys gràcies a l'esforç de molts valencians. Crec que això no és forma d'actuar, més bé sembla de la màfia, i des d'ací vull dir que per mi, és una poca vergonya arribar a fer aquestes barrabassades per a poder augmentar l'audiència.

3 comentaris:

  1. Francesc, no hi faces mala sang. Aquesta gentola s'ha fet l'ama de la finca i costarà déu i ajuda traure'ls. Ara que, no hi ha cavall que no es torne rossí.
    Salut i Terra

    ResponElimina
  2. Estan disposats a tot; ja queda clar pel que ens expliques, Francesc, no permetre veure TV3 per tal que la “d’ells” guanyi audiència, així volen sumar espectadors, a la força, quan no hi queda més remei...

    ResponElimina
  3. Espere que tinguem molts anys la tv3 ací a València i al país, ho desitge de tot cor, però com no que facen més canals en valencià-català d'ací, afortunadament no va triomfar la privatització de l'ens rtvv.
    Vinga Francesc una abraçada i força perquè se seguisca escoltant la nostra llengua a tot el domini lingüístic català.
    Vicent Adsuara

    ResponElimina